Heeft u problemen met inloggen? Klik hier voor meer informatie.

Wel op vakantie met kinderen, géén alimentatie betalen

 1. ik zit met iets in mijn maag...
  mijn ex verzuimt alimentatie te betalen, omdat hij momenteel geen werk heeft.
  maar toch heeft hij een vakantie besproken voor in de voorjaarsvakantie.

  eigenlijk vind ik: geen geld voor alimentatie, dan ook geen geld voor de vakantie. en wil ik ze dus thuis houden.
  ben inmiddels bezig met een advocaat om de alimentatie officieel te gaan regelen, maar dat terzijde.
  ik weet dat hij recht heeft op omgang en vakantie met zijn kinderen.
  maar wij hebben ook recht op alimantatie en hij heeft de plicht omdat te betalen.

  wat zou jij doen??
 1. Dat ga je niet redden,,ook niet via je advocaat,de rechter zal altijd zeggen dat alimetatie niks heeft uittestaan met t omgangsrecht.
  Dat zijn 2 verschillende dingen in de ogen van de rechter.
  Die vakantie krijgt ie gewoon toestemming voor..
  Als hij t voor de rechter laat komen wint hij het.
  Ik kan daarintegen jou wel begrijpen.Maar ik begrijp dat je de alimentatie officieel nog moet vast laten zetten?
  Als jij die laatste zinnen die je neergezet hebt ook zo bij de rechter neerlegt,maak je absoluut geen goede beurt bij de rechter.
  zovan geen alimentatie ,geen vakantie met de kids.
  Tussen de regels door lees ik zowiezo dat jullie nog moeilijk door 1 deur kunnen.En dat t nu een beetje een kat en muis spelletje is.
  Houd je hoofd koel,hoe boos je ook bent,die alimentatie heb jij recht op.
  Dat komt nog wel goed.
  Maar hem verbieden de kinderen mee te nemen,dat zal hij en de rechter je niet in dank afnemen,mannen weten nl tegenwoordigook wel
  wat hun rechten zijn na een scheiding.


  Ik heb nl zo zelf eens gezeten bij een advocaat na mijn scheiding,mijn ex betaalde op en af alimentatie,,ik wilde ook t bezoekrecht verminderen daardoor,,maar de advocaat wees me er toen op dat de rechter daar geen genoegen mee zal nemen.
 2. Geld krijgen van een ex, blijft vaak een probleem.

  Maar jij weet niet wie zijn vakantie betaald, opa en oma misschien?

  Laat de kids lekker genieten en gebruik zelf die dagen om weer bij te tanken.


  Succes.
  Today is the first day of the rest of your life.
 3. Ja moeilijk hoor maar ik raad je aan gewoon je kinderen te laten gaan en slikken. Want waar gaat het nou eigenlijk om? Het belang van je kids moet voorop staan en die hebben geen belang bij het geruzie tussen papa en mama om geld. Zij kunnen niet kiezen want vinden beide net zo lief wat er ook gebeurd is. Dus in het belang van je kids - laat gaan. Die allimentatie komt wel goed en uiteindelijk moet hij toch met terug werkende kracht betalen als zijn draagkracht toereikend is. En geloof me - ik spreek uit ervaring.
 4. klopt allemaal,

  het begint idd een kat en muis spel te worden.... en ik weet ook dat ik ze moet laten gaan, maar toch!!
  had in eerste instantie alleen het idee om het alimentatiebedrag wat we hebben afgesproken vast te leggen, maar nu hij zo doet. geloof dat ik het bedrag via de rechter laat bepalen, wat zou betekenen dat hij meer moet gaan betalen...maar van een kale kip kun je niet plukken.
  dus zo vis ik altijd achter het net, en leeft hij nog lang en gelukig met zijn nieuwe vriendin(nr4 in 4 jaar tijd :S ) en de kids

  blijft zoo moeilijk!!!
 5. T is herkenbaar hoor,nadat mijn ex me verliet voor een ander,vond ik t zowiezo heel moeilijk mijn toen net 2 jarige dochter aan hem mee te geven.Ik miste haar vreselijk..elke keer weer.
  Maar geloof me,,en ik merk dat jij nu ook die kant opgaat,,woede gaat t winnen van t verdriet wat je nu nog hebt.
  Ik had totaal geen liefdesverdriet,ik was gewoon woest,woest op hem dat ie na 1 jaar adoptie van mijn dochter ervandoorging,en ik kwam erachter dat ie al tijdens de adoptieprocedure vreemd was gegaan.
  Door die woede hebben wij nooit meer door 1 deur gekund,maar t punt was ook dat zijn nu ook weer 2e exvrouw alles bepaalde en hij zijn l*l achterna liep.En dat ie nu dus weer gescheiden is en weer een ander heeft,,en ik juist nog happy ben met mijn man.
  Anderhalf jaar na mijn scheiding leerde ik n.l. mijn huidige man kennen,liefde op t eerste gezicht en dat op mijn 35ste.
  Nu 15 jaar later nog steeds happy met man en kinderen,kreeg er op mijn 37st nog een zoon bij die nu 12 is.Dochter is nu bijna 18 en heeft zich op haar 12e laten adopteren door mijn huidige man.Ex ziet ze al jaren niet meer en is niks meer voor haar,,dat heeft ie zelf zo gedaan.
  Meid je komt er wel,,laat je ex maar ,,die komt ook wel over een paar jaar ze eigen wel weer tegen,,en dan heb jij je leven allang weer op de rit hoor.
 6. quote:
  primula schreef op 07 februari 2011 @ 20:38:
  klopt allemaal,

  het begint idd een kat en muis spel te worden.... en ik weet ook dat ik ze moet laten gaan, maar toch!!
  had in eerste instantie alleen het idee om het alimentatiebedrag wat we hebben afgesproken vast te leggen, maar nu hij zo doet. geloof dat ik het bedrag via de rechter laat bepalen, wat zou betekenen dat hij meer moet gaan betalen...maar van een kale kip kun je niet plukken.
  dus zo vis ik altijd achter het net, en leeft hij nog lang en gelukig met zijn nieuwe vriendin(nr4 in 4 jaar tijd :S ) en de kids

  Ja meid en het blijft moeilijk - maar een welgemeende raad van mij - hou vol en blijf rustig naar je kids. Geloof met later pluk je daar de vruchten van. Als ze ouder worden zien ze waar het allemaal om gaat en wie er altijd voor ze klaar gestaan heeft. Mijn jongste was twee toen ik ging scheiden en is nu 23. Het is verschrikkelijk moeilijk geweest maar ik ben nu blij met de verstandhouding die ik met mijn kids heb. Ze zijn nu volwassen (wat heet haha) en komen graag thuis.

  blijft zoo moeilijk!!!
 7. en ik weet dat het allemaal goed gaat komen...echt!! :D
  maar toch
  kids weten niks meer van de scheiding, ze waren 1/2 jr en bijna 2. en 4 van de 5 jaar ging het goed. maar nu vriendin nr 4 zich aandient en zij ook een kind heeft veranderd de hele situatie. de kinderen moeten erg wennen aan weer een nieuwe situatie en nu blijft de alimentatie dus achterwege. mijn ex heeft zich, sinds onze scheiding nooit meer in een gemeente ingeschreven. en woont nu dus samen met een vrouw die een baan heeft en ook nog alimentatie ontvangt. hij zit momenteel zonder werk. kortom, weinig houvast om alimentatie goed te regelen...

  en dan steekt het dat er wel geld is voor een vakantie!!!!
 8. quote:
  primula schreef op 07 februari 2011 @ 21:00:
  en woont nu dus samen met een vrouw die een baan heeft en ook nog alimentatie ontvangt. hij zit momenteel zonder werk. kortom, weinig houvast om alimentatie goed te regelen...

  en dan steekt het dat er wel geld is voor een vakantie!!!!


  Geen werk betekend niet geen inkomsten. Kan best dat hij een leuke cent WW of ZW Krijgt. Ik ben ook van mening dat alimentatie betalen voor gaat op 'leuke' dingen. Is een kwestie van verantwoordelijkheid dragen ten opzichten van je kinderen.
  Ik vraag me af of een rechter dit anders ziet. Denk dat het heel goed is alles via de rechtbank te laten vastleggen. Op het moment dat hij niet betaald kun je nl het LBIO (landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdrage) inschakelen. Dit kan echter alleen met een vonnis.
  Het feit dat zijn vriendin inkomsten heeft, werkt alleen in je voordeel. Want zo dienen de vaste lasten samen gedragen te worden en zou hij een hogere alimentatie afdracht moeten doen.
  *** Iemand kan je alleen je zelfrespect afnemen als je het hem geeft (Ghandi) ***
 9. Jouw kinderen hebben recht op die alimentatie.vakanties terzijde, ga eerst achter die alimentatie aan , voor je kinderen en laat het gerechtelijk vastleggen.Ik snap niet zo goed dat dat niet gedaan is?
 10. @Lakota Het is 4 jaar goed gegaan, en nu is het in eens mis, geen goede omgang met ex meer en geen alimatatie....
  Dus nu laat ik alles goed regelen, sowieso de alimentatie via een rechter en desnoods ook de omgangsregeling... ik geloof dat als je nu uit elkaar gaat dit allemaal ook verplicht is, een soort van plan van aanpak?
  Jammer dat het zo loopt, maar er wordt aan gewerkt!!!
 11. Wat een haat en nijd toch allemaal.

  Zo ging het bij ons vroeger. De ex van mijn man wilde niets officieels regelen, maar ondertussen wilde ze wel een riante alimentatie.
  Zo werkt dat dus niet.

  In onze situatie was het zo dat mijn man hun gemeenschappelijke schuld afbetaalde. En met een officiële alimentatie zou dat meetellen. Daarnaast zou hij in een andere belastinggroep vallen.

  En ook is het zo dat een inkomen van een nieuwe partner niet per se meetelt. Ligt er maar net aan hoeveel zij verdient.

  Primula, op basis van het gegeven dat jullie geen afspraken gemaakt hebben en jouw jaloezie, mogen je kinderen dus niet met hun vader mee? Vanwaar die wraak?
 12. Nou Primula, ik snap best dat je kwaad bent dat je ex wel op vakantie kan gaan terwijl hij geen geld heeft (?) om de alimentatie te betalen. Maar het is nooit goed om niet mee te willen werken aan de omgangsregeling, de kinderen hebben gewoon recht op contact met hun vader. Dat je het je ex niet gunt kan ik wel begrijpen, mijn ex gun ik ook het licht in de ogen niet meer.

  Mijn ex wil ook opeens de alimentatie niet meer betalen, hij maakt dan een bedag over wat veel minder is dan hij moet betalen, zet er dan bij dat hij de rest later overmaakt, en ik moet maar afwachten of en wanneer hij betaalt. Er staat niks over in de beschikking van de rechtbank, alleen het bedrag wat hij betalen moet, en niet wanneer hij betalen moet en of dat in gedeeltes mag. Dus ik heb geen poot om op te staan. Dus laat het inderdaad goed regelen bij de rechtbank.
  En als je het goed op papier hebt (en een beschikking van de rechtbank hebt) kun je ook het LBIO inschakelen voor elke keer als hij niet betaalt. Dit heb ik ook gedaan, het kost mij niks terwijl mijn ex er voor moet betalen, dus het kost hem nog meer geld als wanneer hij meteen betaald had.

  Mijn ex werkt nog wel, doet net of hij opeens minder inkomen heeft, terwijl hij gewoon 40 uur per week werkt.
  En hij wil ook niet meer meewerken aan de omgangsregeling, dat de kinderen de helft van de vakanties naar hem toe zouden moeten, hij klaagt nu dat hij zoveel moet werken omdat "je moeder zoveel geld vraagt dat ik wel moet werken en geen vrij meer kan nemen", maar ondertussen kan hij wel met zijn vriendin regelmatig een weekendje weggaan. Dat kan dan weer wel!
  En erg vervelend dat hij tegen de kinderen klaagt over de financiele situatie, wat kunnen de kinderen daar nou aan doen?

  Primula, ik wens je sterkte en zorg dat je alles goed regelt, zowel de alimentatie als de omgangsregeling, als het dan weer fout gaat heb je een bewijs, en kun je er ook wat mee.
 13. Het is jammer dat het ineens niet meer goed gaat.Maar ik denk dat mensen meer veranderlijk zijn dan het weer. En als er dan ook nog anderen in het plaatje komen is het soms ver te zoeken met "goede omgangsvormen".
  Je bent op weg. Dus gewoon even afwachten wat je gerechtelijk kan gaan regelen en daarna heb je benen om op te staan en kun je je recht goed trekken.
  Natuurlijk komen hier gevoelens bij.Haat en woede zijn heel normaal.Pas na lange tijd, gaat dat weer een beetje op zijn plaats trekken.Voor nu, laat die gevoelens even achter je eigen voordeur, en probeer zo snel en goed mogelijk alles vast te gaan leggen.
  Dit ten bate van de kinderen,maar ook rust voor jezelf.
  Je gevoel kun je niet zomaar opzij zetten,daar kun je alleen aan werken en de tijd geven.
  Gun de kinderen hun vakantie.Vraag je niet af waarvan het betaald wordt. Dat is niet van JOU.
  Alles op papier en in je handen.Daar gaat het straks om.
  Ik wens je veel geduld en wijsheid toe.
 14. Op het moment dat de scheiding is uitgesproken en de rechter heeft bepaald dat er alimentatie moet worden betaald heb je een zgn "grosse" en daarmee kun je naar het LBIO in Gouda. De kosten voor dit bureau komen voor rekening van degene die in gebreke blijft.
 15. quote:
  afra schreef op 11 februari 2011 @ 12:32:
  Wat een haat en nijd toch allemaal.

  Zo ging het bij ons vroeger. De ex van mijn man wilde niets officieels regelen, maar ondertussen wilde ze wel een riante alimentatie.
  Zo werkt dat dus niet.

  In onze situatie was het zo dat mijn man hun gemeenschappelijke schuld afbetaalde. En met een officiële alimentatie zou dat meetellen. Daarnaast zou hij in een andere belastinggroep vallen.

  En ook is het zo dat een inkomen van een nieuwe partner niet per se meetelt. Ligt er maar net aan hoeveel zij verdient.

  Primula, op basis van het gegeven dat jullie geen afspraken gemaakt hebben en jouw jaloezie, mogen je kinderen dus niet met hun vader mee? Vanwaar die wraak?


  @afra je gaat niet zomaar bij iemand weg als er kinderen zijn en al helemaal niet als ze nog maar een half jaar en anderhalf jaar oud zijn.... geloof me, daar is heel wat aan vooraf gegaan!!! kan er wel een boek over schrijven...
  en weet wel dat hij 4 van de 5 jaar zich aan de mondelinge afspraken heeft gehouden
  en wraak.... nee dit is geen wraak....
  maar ik heb altijd in de omgangsregeling meegewerkt, gezorgd dat er structuur in zat voor de kids maar ook voor ex en mij....
  als ik deed wat hij nu doet met de alimentatie, dan had hij altijd maar moeten afwachten of hij de kids zou mogen zien. komt in principe neer op hoe hij met de alimentatie omspringt...
  de kids gaan gewoon mee met hun vader, ik houd me aan mijn plicht!! zou mijn ex ook moeten doen, maar daar gaat de rechter voor zorgen.

  en jaloers, haha!!! no way, beter kwijt dan rijk!! dit is vriendin nr 4 in 4 jaar tijd, bij hem blijft het gras altijd groener....

  maar wat blijft is de woede!!! ik red het al bijna 5 jaar in mijn eentje, en alles voor mijn kids over. Maar wat hij nu flikt, ja dan is het makkelijk om te zeggen, de kids gaan niet mee op vakantie.... maar een nachtje slapen, wat research ;) doen op het internet doet mijn beslissing bijstellen :D
 16. quote:
  bijou schreef op 13 februari 2011 @ 11:57:
  Op het moment dat de scheiding is uitgesproken en de rechter heeft bepaald dat er alimentatie moet worden betaald heb je een zgn "grosse" en daarmee kun je naar het LBIO in Gouda. De kosten voor dit bureau komen voor rekening van degene die in gebreke blijft.
  hier ga ik dan ook voor!!! geen geruzie en gezeur meer over de telefoon. jammer dat het zo moet, dat de goede verstandhouding weg is. maar mijn energie is op en dan is het lekker dat het wordt geregeld.
 17. @AnkeMarlies Hebben we niet toevallig dezelfde ex??? Zo herkenbaar!
 18. Nou Primula,

  Als jouw ex ook

  * Er van de ene dag op de andere vandoor is met een Thaise prostituee
  * Diaken was in de kerk en zich verschool achter de diaconie om naar de h**ren te gaan
  * Totaal geen contact met je wil en niet wil reageren op mails of sms'jes
  * Totaal geen verantwoordelijkheid neemt t.a.v. de kinderen en zich niet bemoeit met de opvoeding
  * Jou zwart maakt tegenover de kinderen
  * De kinderen alleen maar patat en pizza voorschotelt en alleen maar leuke dingen met ze doet
  * Alleen maar aan zichzelf denkt en niet aan het belang van de kinderen
  * Zijn ouders, broers en zussen zulke gemene dingen over jou vertelt dat ze niks meer met je te maken willen hebben, terwijl je altijd heel goed met ze op kon schieten
  * Zijn hele familie zo beinvloed heeft dat die het goedkeuren wat hij heeft gedaan, en nu zeggen dat jij altijd een slechte vrouw voor hem bent geweest en een slechte moeder voor de kinderen
  * Jou de schuld geeft omdat jij hem in de armen van een andere vrouw zou hebben gedreven
  * Nu zielig is omdat hij zogenaamd geen geld meer heeft en de alimentatie niet meer kan betalen, maar wel steeds weekendjes weg kan gaan, in een huis van drie ton woont, en twee auto's voor de deur heeft staan

  Dan hebben we inderdaad dezelfde ex!
 19. @AnkeMarlies, nee, het is niet dezelfde, maar een aantal trekjes zijn heel erg herkenbaar, helaas!!
 20. Nee, dat denk ik ook niet dat we dezelfde ex hebben.
  Dat zou wel raar zijn, als zou blijken dat hij een dubbelleven geleid zou hebben al die jaren dat ik met hem getrouwd was, hoewel, dat heeft hij ook gehad toen hij al jarenlang met die Thaise samen was...

  Nu ik mijn stukje zo terug lees komt het misschien een beetje raar over, ik bedoelde alleen maar dat mijn situatie wel heel anders zou zijn als de jouwe. Dat wil niet zeggen dat ik zielig ben of zo, of dat ik vind dat ik het veel slechter heb als jij, zo is het echt niet bedoeld hoor.

  Een scheiding is altijd naar, maar de ene situatie is de andere niet.
  Ik ben nu twee jaar officieel gescheiden, we zijn nu drie jaar uit elkaar,en nog steeds ben ik woedend om wat hij mij en de kinderen aangedaan heeft.
  Dat zul jij ook wel hebben. Mijn ex blijft zo vervelend doen, ik word er gek van, en kan het daardoor ook niet goed los laten.
  Elke keer gebeurt er weer iets vervelends, het houdt nooit op lijkt het wel. Hij wil ook nergens over praten, reageert niet op mailtjes of sms'jes, en neemt de telefoon niet op als ik hem bel, dit is vooral voor de kinderen heel erg vervelend, zij zijn er weer de dupe van.
  Hij denkt alleen maar aan zichzelf en niet aan het belang van de kinderen, de kinderen willen nergens over praten dus hoe die het ervaren weet ik niet goed. Ik maak me wel vaak zorgen om hen, op school gaat het niet heel goed, en thuis doen ze af en toe ook zo vervelend, vooral als ze terug komen van een weekend bij hun vader. Ik vraag me altijd af wat daar gebeurt, maar ja, daar kun je dus niks mee.
  De woede zal ooit wel slijten denk ik, ik ben meer kwaad dan verdrietig, dit heb ik niet verdiend denk ik dan.

  Ben je al wat verder gekomen met het regelen van de alimentatie?
  En hoe komt het dat je dit niet al lang geregeld hebt?
  Niet om te oordelen hoor, maar ik vraag me af waarom je dit niet goed op papier hebt staan.

  Op aanraden van Maatschappelijk Werk heb ik, toen we uit elkaar gingen, een eigen advocaat genomen, mijn ex wilde samen een advocaat, maar omdat we het nergens over eens waren heb ik dat niet gedaan. Mijn ex had alles al samen met zijn broer, die ook gescheiden is, besproken, hoe ze mij het beste konden "pakken", nu ik mijn eigen advocaat had ging dit plannetje niet door, ik denk dat hij daarom ook zo dwars en vervelend is, omdat alles niet ging zoals hij bedacht had.
  Eigen schuld, had hij maar beter na moeten denken.

  Dus zoek een goede advocaat, als je die al niet hebt, eentje die opkomt voor jouw belangen, en niet voor zijn eigen portemonee.
  De advocaat die ik eerst had deed niet veel voor me, en ik heb later een andere advocaat genomen, waar ik echt wat aan heb gehad.
  Ik wens je veel succes, en laat je niet opjutten...
  Jouw tijd komt nog wel...
 21. @AnkeMarlies Het is 4 jaar goed gegaan, de afspraken die we mondeling hadden gemaakt die werden nagekomen, tot nu. Het laatste half jaar is het dus bar en boos... Geen alimentatie, dan weer een beetje, dan weer niks... Commentaar op mijn opvoeding tegenover de kinderen, bemoeienissen van zijn nieuwe vriendin.
  Geen alimentatie maar wel op vakantie, nieuwe inrichting van hun huis, leuke merkkleding etc.... En weet je, dat alles is prima als er maar geld voor de kids is... en dat is er dus niet. Heeft niks met jaloezie te maken, maar met rechtvaardigheid...

  Ik ben in afwachting wat voor vergoeding er vanuit de overheid voor mij is voor de nodige rechtsbijstand. Zodra dit bekend is en gunstig uitpakt voor mij ga ik met mijn advocaat om de tafel. Zij en haar kantoor zijn gespecialiseerd in dit soort zaken dus ga er van uit dat dit goed gaat komen.
  En dan geef ik al mijn zorgen uit handen en besteed ik nog meer positieve energie in mijn kids...
  Ik probeer ze er zo weinig mogelijk mee te belasten maar af en toe komen er wel vragen of opmerkingen die hun vader tegen hen heeft gezegd.... erg vervelend!

  Maar hoop op een positief einde voor alle partijen, maar vooral voor de kids!!!
 22. quote:
  primula schreef op 14 februari 2011 @ 20:56:
  Commentaar op mijn opvoeding tegenover de kinderen, bemoeienissen van zijn nieuwe vriendin.
  Geen alimentatie maar wel op vakantie, nieuwe inrichting van hun huis, leuke merkkleding etc.... En weet je, dat alles is prima als er maar geld voor de kids is... en dat is er dus niet. Heeft niks met jaloezie te maken, maar met rechtvaardigheid...


  Blijkbaar betaalt die vriendin dat: nieuwe inrichting van haar huis, wel met vakantie, leuke merkkleding.
  Moet zij dan ook alimentatie betalen?
  Tja, als de kinderen daar zijn zal zij ook een vinger in de pap hebben. Is daar iets mis mee?
 23. Natuurlijk is daar iets mis mee.
  Ik snap best dat Primula niet wil dat die nieuwe vriendin van haar ex zich met de opvoeding bemoeit, zij is tenslotte hun moeder niet.
  Ik denk dat het de kinderen ook niet ten goede komt dat hun vader samenwoont met vriendin nummer vier, voor de kinderen erg verwarrend denk ik. Vooral als ze nog jong zijn.

  Mijn kinderen willen ook niks met die Thaise te maken hebben, ze gaan naar hun vader om tijd met hem door te brengen, en toevallig is die Thaise daar ook...
  Mijn kinderen bemoeien zich niet met haar en praten niet echt met haar (dat kan ook niet omdat ze nauwelijks Nederlands spreekt) en verder gaan ze hun eigen gang.

  Zij zou ook niet moeten proberen om zich met de opvoeding te bemoeien, ik bemoei me ook niet met de opvoeding van de kinderen van mijn vriend. Ik heb daar niks mee te maken.
  Dat is iets tussen mijn vriend en zijn ex.

  En het steekt natuurlijk wel dat die ex van Primula en zijn vriendin wel geld hebben voor leuke dingen, vakanties, nieuwe inrichting van het huis, nieuwe kleren, terwijl er geen geld is voor de alimentatie.
  Dat klopt natuurlijk niet.
  Mijn ex heeft eens gezegd dat die Thaise zoveel geld heeft omdat ze een erfenis heeft gehad van haar overleden man (?). Lijkt me stug, waarom ga je anders in de prostitutie werken? Als je zoveel geld hebt doe je dat toch niet?
  Dan moet je wel heel erg omhoog zitten denk ik.
 24. quote:
  [
  Blijkbaar betaalt die vriendin dat: nieuwe inrichting van haar huis, wel met vakantie, leuke merkkleding.
  Moet zij dan ook alimentatie betalen?
  Tja, als de kinderen daar zijn zal zij ook een vinger in de pap hebben. Is daar iets mis mee?


  Daar is zeker niks mis mee, aangezien er in zijn vorige relatie geen regels voor de kids waren, dan is dit stukken beter!! Al moeten de kids er wel erg aan wennen. Beetje begrip van ex en vriendin haar kant zou wel gepast zijn!! Maar wat ze wel doet is tegen mijn kinderen zeggen dat zij tegen mij moeten zeggen hoe ik dingen anders zou moeten doen. wat in haar ogen beter is... en dat maakt mij pissig! En helemaal gezien de hele situatie!!

  In ieder geval, kids zijn bij hun vader en vertrekken morgen voor een weekje vakantie. Heb inmiddels bevestiging dat mijn eigen bijdrage voor een advocaat minimaal is en ik dus haar de dingen kan laten regelen. En wij krijgen waar wij recht op hebben.
  En ondertussen staat mijn weekje volgepland met een dagje huis schoonmaken, een dagje uit met een vriendin en wat extra dagen aan het werk.... als er volgende maand dan weer geen alimentatie binnenkomt, ik in ieder geval wat extra's heb!!