Heeft u problemen met inloggen? Klik hier voor meer informatie.
 1. schouderoperatie; nu herstellend;hoe lang gaat dat duren

  hallo allemaal,
  op 29 april ben ik geopereerd aan mijn linkerschouder. een zogenoemde "resurfacing shoulder operatie".2 mei ben ik thuis gekomen en heb 2 weken mijn linkerarm in een gill christ gehad. deze week teruggeweest voor controle en nu draag ik de arm in een sling, mag nog helemaal niets met de arm alleen een paar keer per dag oefenen, dit is; laten hangen en rondjes draaien met de arm.
  heeft iemand eraring met zo'n soort operatie? en de daarbijhorende herstelperiode?
  grtjs.
  ModLibelle wijzigde dit bericht op 19-05-2011 13:53 met 6%: Oorspronkelijke topictitel toegevoegd
 1. De schouder is een complex gewricht.
  Operaties zijn daardoor ook niet altijd even succesvol.
  Reken zeker op een half jaar, als je pech hebt een jaar.
 2. wow martha, dat is lang.heb je zelf ook een schouderoperatie ondergaan ? en wat waren jouw ervaringen?
 3. Ik heb je een persoonlijk bericht gestuurd.
  (Dat vind je in je inbox, rechts onder je naam.)
 4. Op 10 januari j.l ben ik geopereerd (ik ben 66 jaar) en kreeg een totale schouderprothese rechts, mijn dominante arm . (Kop, steel en kom). Mijn schoudergewricht was totaal versleten. Ik had voor de operatie 24 uur pijn en behoorlijke bewegingsbeperking, dus was dit de enige optie. Maarrrrrrrr als ik alles had geweten, waar je tegen aan loopt, de pijn, de minimale beweging (de eerste maanden) en niet wetende wat het uiteindelijke resultaat is, ja dan! We zijn nu 4,5 maand verder. Ik heb nog 24 uur/dag pijn en nog fikse bewegingsbeperking, maar het gaat elke maand een stukje vooruit. Uit mijn werkzaamheden (werk nog voor 2 medisch expertisebureau's) weet ik dat deze één tot twee jaar aanhouden om het maximale resultaat te kunnen beoordelen, dus ik heb nog even te gaan
  Ik wens askimw alle succes en ga zo ook maar weer eens mijn fysio-oefeningen doen. Ik sta stijf op, neem een hete douche en daarna gaat de dag weer zijn gangetje.
  Herinner je gisteren, droom over morgen, maar leef vandaag.
 5. Mientje, kijk even in je inbox.
  Op het bovenstaande berust copyright©
 6. Ik heb een decompressie van de schouder gehad. In de folder staat revalidatie vele maanden. Nou dat klopt. Totaal heeft het bij mij ook bijna een jaar geduurd en het is niet helemaal goed gekomen. Nu sta ik weer aan de vooravond van zo'n zelfde operatie van de andere schouder en ze hebben me al voor bereid dat het lang gaat duren en niet helemaal goed zal komen maar wel zo'n 80 procent.
  Dus helaas aan dit soort operatie zit een lange revalidatie tijd.
  Ik wens je heel veel sterkte.
 7. Marijo: bedoel je een NEER plastiek? Dat werd mij vorig jaar door een andere orthopaed voorgesteld, maar achteraf gesproken zou dat bij mij niets uitgehaald hebben.
  Ik ben nu door een orthopaed (voorheen werkzaam in de Maartenskliniek en EEN/DE schouderspecialist) in Hilversum op de juiste wijze geopereerd. Dat het allemaal zo gecompliceerd is, daar had ik nu net geen rekening mee gehouden. Waar je achteraf wel achterkomt is het volgende: Bij een implantaat moet je extra alert zijn bij infecties, kunnen op het kunstgewricht slaan en dan ben je echt de klos. Dus bij elke ingreep o.a. tandarts MELDEN. 7 juni a.s. moet ik weer ter controle en ik heb een waslijst aan vragen. Ik vind dit achteraf allemaal best eng. Ik hoorde ook van iemand die op haar kunstschouder was gevallen. Kunstschouder werd verwijderd.. Arm deed helemaal niets meer en 2 weken terug is zij begraven. Dat zijn dingen die je niet gemeld worden en waar je zelf niet bij nadenkt. Ik ben dus 1000% voorzichtiger dan voorheen. Elke losliggende stoeptegel, boomwortel, gladheid of natte blaadjes. Roept u maar. Spontaan achter de kleinkinderen aanrennen, vergeet het maar. Heb een nieuwe auto aangeschaft met een AUTOMAAT, schakelen was mij te pijnlijk. In het openbaar vervoer staande, pas op voor plotseling remmen. Dat zijn allemaal dingen waar niet over wordt gerept en wat te denken van je persoonlijke hygiëne of opmaken en haar föhnen: vergeet dat vooral de eerste maanden. Ik kan nu gelukkig mijn haar weer zelf wassen, maar de rest: vergeet het maar. Oksels scheren, deodorant aanbrengen, vergeet dat ook de eerste twee maanden maar. Altijd hulp vragen, jakkes. Ik hoop dat ik niemand angstig maak hiermee, maar indien je voor de beslissing staat, goed nadenken en doorvragen bij de orthopaed is geboden. Voor ieder die dit betreft, ik wens jullie allemaal sterkte en een juiste beslissing.
  Groet Mientje
  Herinner je gisteren, droom over morgen, maar leef vandaag.
 8. Dollemina, ze lijken wel een beetje op elkaar maar is niet het zelfde een decompressie kan bijvoorbeeld niet via een kijkoperatie dat kan bij een neeroperatie wel. Verder weet ik het ook niet helemaal. Wel dat bij een decopressie vaak een stukje van het schouderdak wordt verwijderd.

  http://www.gemini-ziekenh ... compressie%20schouder.pdf
 9. Marijo: bij mij was enige jaren geleden al een stukje van het AC-gewricht verwijderd. Vorig jaar zou door dezelfde orthopaed een arthroscopische Neer plastiek worden verricht, maar ik had daar geen goed gevoel bij. Heb uiteindelijk een second opinion bij mijn huidige orthopaed gevraagd. Na een MRI met contrast kwam de aap uit de mouw. Vandaar mijn uiteindelijke operatie met als complicatie een enorme nabloeding. Fijne dag verder vandaag gewenst.
  Herinner je gisteren, droom over morgen, maar leef vandaag.
 10. Ik heb ook een schouder operatie gehad.(Neer plastic) Ben door een prik in nek verdooft.Ze moesten eerst de zenuw opzoeken.Nu dat vond ik niet prettig.Kreeg zo'n zware stroomstoot tot 2x toe wat vreselijk veel pijn deed.Nu ben ik niet zwaar dus hebben ze misschien de stroom te hoog gehad.Heb dat ook doorgegeven.Ook daarna een roesje dus van de operatie niets gemerkt.Mocht de volgende dag naar huis toen de drain verwijderd was.Heb in een sling gelopen en moest zelf dagelijks 2 weken oefenen met de arm.Later nog een paar weken therapie gehad.Alles is nu goed.
  Hoeveel kilometers je ook van elkaar af woont, vriendschap zit altijd in je hart!
 11. Hier info.over Neer plastic.Dat heb ik vorig jaar gehad. :lol:

  http://www.cwz.nl/special ... er/open-neerplastiek.html
  Hoeveel kilometers je ook van elkaar af woont, vriendschap zit altijd in je hart!
 12. Tooske help. Ik zou onder narcose omdat mijn specialist het niet prettig vind om als je vlak bij je hals aan het opereren bent daar te verdoven. Ik ben alleen niet zo dol op nacose omdat ik erg ziek van wordt. Wat wil nu het geval na bezoek annestesie blijkt dat ze geen tube in kunnen brengen voor de beademing. Mijn mondopenig is te klein door de reuma. Dus nu krijg ik ook een zenuwblokade zonder roesje. Eerst was ik heel blij geen nacose maar nu ik al dichter bij kom krijg ik echt de bibbers.
 13. Marijo: bij mijn laatste schouderoperatie (dus de totale schouderprothese) kreeg ik als extra pijnbestrijding voor na de operatie, ook zo'n blokkade (plexusblock). Ik meldde de anaesthesist dat ik er als de dood voor was. Trauma uit het verleden. Hij beloofde mij dat ik er niets van zou merken, ik zou voor even (roesje dus) weggemaakt worden via iets in mijn infuus. Nu ik heb er echt niks van gemerkt, want na eventjes van de wereld te zijn geweest, kwam ik weer bij en die sonde zat in de plexus. Een kanjer van een anaesthesist dus. Pas later kreeg ik op de operatiekamer zelf mijn algehele narcose. Het zou dus ook voor jou mogelijk kunnen zijn. Ik ben het bewijs.
  Herinner je gisteren, droom over morgen, maar leef vandaag.
 14. Hallo allemaal, ik schaam mij diep; ik dacht dat er niemand gereageerd had , maar ik had zelfs post in mijn inbox; ik kreeg gewoon de meldingen van de berichten niet; eens even uitpuzzelen hoe dat kan...........ik ga NU al jullie berichtjes lezen en vertel alvast dat ik bezig ben met fysio en dat het me best tegenvalt allemaal . De fysio gaat heeeeel langzaam , en mijn bewegingsbeperking is alleen maar vergroot; ik kan ( nog) geen auto of fiets besturen; dus soms wordt ik er helemaal somber van . Volgende week hoop ik toch weer op therapautisce basis te gaan werken , hoewel velen me het afraden want het zou mijn herstelperiode verlengen vanwege de energie die ik in mijn baan moet steken..............
 15. Dollemina heeft gelijk ; ik heb ook een plexus block gehad; van een dolenthousiaste anaesthesist, omdat ik ook bang was kreeg ik vooraf iets in mijn infuus wat me kalmer maakte , en heb mee kunnen kijken hoe hij het deed; bovendien had hij heel erg goed uitgelegd wat er zou gebeuren. Toen hij de zenuw blokte was het wel een heel raar gevoel, maar het deed geen pijn.
 16. ik ben inmiddels 2 keer aan mijn rechter schouder geopereerd. Had alleen wat anders, luxatie problemen. Beide keren 8 weken in een mitella ook 's nachts, die ook op mijn rug vast zat. En 2 keer in de week fysio. Op dit moment loop ik weer in een mitella, sleutelbeen gebroken. Die rechter schouder van mij is echt een pech schouder
 17. ik heb 30 jaar geleden een ernstig auto-ongeluk gehad, waarbij mijn linkerschoudergewricht behoorlijk is geraakt; kom gespleten en een breuk onder de kop, kapsels allemaal gescheurd. Ook de rest van mijn lichaam was natuurlijk nogal gehavend (glassplinters in benen en rug,schaafwonden aan mijn hoofd, en mijn rechterelleboog verbrijzeld), maar de linkerschouder was toen een probleem, destijds was er geen andere oplossing voor handen dan het hele gewricht te fixeren met een pen , en daar heb ik , in overleg met de chirurg niet voor gekozen toen. De arm heeft 9 weken strak opgebonden gezeten om kapsels en breuk te laten herstellen. Dat is redelijk hersteld , maar natuurlijk is er in de loop der jaren nogal wat scheef gegroeid en de "open"ruimte dichtgeslibd met kalk ( artrose vorming).
  De pijn was niet meer te houden en de bewegingsbeperking werd steeds groter, vandaar de operatie afgelopen april waarbij op de kop een titanium "punaise is gezet" , alle artrose is weggehaald en de biceps pees aansluiting is verzet naar onder de oude breuk vanwege de scheefstand van het bot.
  Mijn 8 weken gillchrist en sling zitten er op en de fysio begint voorzichtig de spieren te rekken , wat me wel blij maakt maar niet vrolijk ;)
 18. Op dit moment ben ik ook weer gedeeltijek aan het werk ; ik ga nog steeds twee keer in de week naar de fysio ; mijn linkerschouder/arm kan nog echt veel minder dan de rechter....................valt me wel tegen ; gelukkig niet meer zo veel pijn als voor de opreatie dus in die zin is alles voor mij wel goed gelukt; wie heeft vervaring met begeleid sporten na een chirurgische ingreep???